Coagulatie - Skin Factory

Coagulatie

Huidtherapie / Coagulatie

Coagulatie

Coagulatie kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Wat het voordeel is van deze methode, is dat je doelgericht te werk kan gaan zonder omliggend weefsel te beschadigen. Het is daarom uitermate geschikt voor kleine verhevenheden op de huid en zichtbare rode vaatjes.

Verwijde bloedvaatjes

Tijdens de behandeling wordt er met een klein naaldje oppervlakkig in de huid geprikt. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje trekt dicht waardoor het verdwijnt. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes in een aantal dagen vanzelf weer af. Vaak is één behandeling genoeg, maar soms is er een herhaalbehandeling nodig.

Verwijde bloedvaatjes die behandeld kunnen worden:

  • Angiomen
  • Couperose
  • Spider naevus
  • Teleangiëctasieën

 

Steelwratjes en andere verhevenheden

Over het hele lichaam kan je last hebben van huidverhevenheden zoals steelwratjes. Ze kunnen jeuken of vervelend aanvoelen. Door middel van coagulatie kunnen deze gemakkelijk behandeld worden. Het naaldje wordt verwarmd waarna de huidverhevenheid aangestipt wordt of wordt weggeschraapt. Er zal een korstje gevormd worden en deze zal er binnen een week af vallen. Vaak is één behandeling genoeg maar soms is er een herhaalbehandeling nodig. Sommige huidverhevenheden kunnen gemakkelijker door middel van curettage behandeld worden. De huidtherapeut zal je hierover adviseren.

Huidverhevenheden die behandeld kunnen worden:

  • Dermatosis papulosa nigra
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)

Prijslijst coagulatie behandeling:

Starttarief (15 min.)
€ 35,-
30 min.
€ 55,-

Een vergoeding door je zorgverzekeraar is mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Een huidtherapeut is direct toegankelijk waardoor er geen verwijzing nodig is. Echter vragen sommige zorgverzekeraars hier wel om. Het is daarom belangrijk om dit zelf na te gaan bij je zorgverzekeraar.

Voor vragen kun je onze huidtherapeut ook mailen op het e-mailadres: huidtherapie@skinfactory.nl

* De huidtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici.