Microneedling - Skin Factory

Microneedling

Huidtherapie / Microneedling

Microneedling behandeling

Microneedling is een speciale behandeling van de huid waarbij micro-naalden veelvuldig in de huid gebracht worden. Hierdoor maakt de huid zelf collageen en elastine aan. Daarom wordt microneedling ook wel collageen inductie therapie genoemd. De micronaalden, gemaakt van chirurgisch staal, maken minuscule gaatjes in de huid. Het natuurlijke huidhelende proces zorgt dat de schade aan de huid beperkt blijft en er collageen en elastine wordt geproduceerd. Hierdoor zal de huid strakker worden.

Een microneedling behandeling zorgt er bovendien voor dat je huid nog grondiger actieve stoffen opneemt die voor huidverjonging en huidverbetering zorgen. Het resultaat is een mooie egale huid die sterk en weerbaar is.

Wat kan microneedling voor mijn huid doen?

Over het algemeen geeft een microneedling behandeling huidverjongende en herstellende resultaten. Heb je last van acne littekens, fijne rimpels of pigmentvlekjes? Dan zal een microneedling behandeling jouw huid er gezonder en verfrist doen uitzien. Van de minuscule gaatjes zie je gelukkig niks. In onze huidkliniek gebruiken we als nazorg de huidverzorgingsproducten van Medik8. De werkzame stoffen worden perfect opgenomen door de microgaatjes in de huid.

Extra voordelen van microneedling is dat deze huidbehandeling zorgt voor een korte downtime, een gezonde huid en vermindering van (acne)littekens, pigmentvlekken en rimpels op een natuurlijke methode. Bovendien is de behandeling geschikt voor ieder huidtype en huidskleur.

Huidverbetering met onze microneedling pen

Voor onze microneedling behandeling in Amsterdam maken wij gebruik van onze Dermicapen. Deze steriele naaldmodule heeft 11 minuscule vibrerende naaldjes die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Ze prikkelen de huid echter precies genoeg om het natuurlijke herstelproces van de huid te activeren. Een behandeling met onze microneedling pen zal jouw huid doen verjongen, zorgen voor een egale teint en de vermindering van littekens en rimpels.

De behandeling duurt ongeveer een uur, maar dat hangt uiteraard af van het te behandelen gebied. Over het algemeen is de behandeling wat gevoelig maar de meeste mensen kunnen het gemakkelijk doorstaan. Indien gewenst is verdoving mogelijk, dit moet bij de huisarts aangevraagd worden. Microneedling geeft het beste resultaat bij een kuur van 3 tot 6 behandelingen. Hierbij hanteren wij altijd een tussen periode van 2 weken zodat we de huid nogmaals kunnen prikkelen terwijl het in het genezingsproces zit.

Na de behandeling

Na een microneedling behandeling kan de huid wat rozig of rood kleuren. Sommigen ervaren een jeukende, droge of branderige sensatie van de huid. Daarom brengt onze huidtherapeut na de behandeling het Ultimate Recovery masker aan van Medik8 om de huid te kalmeren en de ergste roodheid uit de huid te halen. Daarna wordt er een huidherstellende creme en SPF aangebracht. Voor thuis moet je voor één week de speciale cleanser en recovery creme van Medik8 blijven gebruiken. Let er op dat je 4 weken voor én na de microneedling behandeling zon en uv-straling vermijd.

Prijzen en vergoedingen microneedling:

Per huidzone
€ 75,-
Gelaat incl. Ultimate Recovery Bio-cellulose masker
€ 139,-
Hals
€ 89,-
Gelaat + Hals incl. Ultimate Recovery Bio-cellulose masker
€ 199,-
Decolleté
€ 125,-
Gelaat kuur 3x incl. Ultimate Recovery Bio-cellulose masker
€ 389,-

Een vergoeding door je zorgverzekeraar is mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Een huidtherapeut is direct toegankelijk waardoor er geen verwijzing nodig is. Echter vragen sommige zorgverzekeraars hier wel om. Het is daarom belangrijk om dit zelf na te gaan bij je zorgverzekeraar.

Gratis huidscan en microneedling intake

Voor elke microneedling behandeling ontvangen wij je graag op een gratis intake in onze huidkliniek in Amsterdam West. Tijdens deze intake kunnen wij samen met jou een behandelplan op maat maken. Ook kunnen we desgewenst een gratis huidscan uitvoeren met ons huidanalyse apparaat de Sqinno Observ 520. Klik op de onderstaande button en maak direct vrijblijvend een afspraak.

Plan een gratis intake