Hoe werkt het - Skin Factory

Hoe werkt het

Laserontharen / Hoe werkt het

Hoe werkt de Soprano laser

De SHR lasertechnologie richt zich op de lederhuid en stelt de haarfollikels die daarin gevonden worden bloot aan korte, warmte producerende energiestoten. Door de lederhuid in een bepaald gebied geleidelijk te verwarmen beschadigt de Soprano de haarfollikels, wat de teruggroei voorkomt, zonder de omliggende huid te beschadigen. Aangezien iedere haarfollikel zijn eigen groeicyclus heeft zijn er meerdere behandelingen nodig om een bepaald gebied volledig te behandelen. De Soprano is geschikt voor elk huidtype en de zongebruinde huid. Donkere huidtypes kunnen veilig en effectief behandeld worden.

Groeifase

De duur van iedere groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. De laserapparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Loszittend en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.

De behandelingen van het lichaam worden om de 6-8 weken uitgevoerd, de behandelingen van het gelaat worden om de 6 weken uitgevoerd. Na elke behandeling zal je verschil merken in de haargroei en/of haartjes. Echter is dit in sommige gevallen pas na een aantal behandelingen merkbaar. De  behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar het afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd.

Behandelbare cliënten hebben gemiddeld na 6 tot 10 behandelingen resultaat. De resultaten en voortgang van de behandeling is per persoon verschillend. Wij kunnen voorafgaand de behandeling alleen een inschatting geven. Resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling kunnen er donsharen achter blijven. Deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot dikkere haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

Wij geven het advies om minimaal zes weken voor de aanvang van de behandeling het te behandelen gebied alleen te scheren of te knippen (dus niet harsen en/of epileren).

Laserontharing duurzamer en effectiever dan IPL

In tegenstelling tot Skin Factory gebruiken de meeste ontharingssalons IPL als ontharingsmethode. Laserontharing is duurzamer en effectiever dan IPL-ontharing. In vergelijking met IPL-ontharing bereik je met laserontharing maximaal resultaat in veel minder behandelingen. Hierdoor ben je vaak veel goedkoper uit en bereik je een beter en blijvend resultaat.

Zowel de laser als IPL zetten licht om in warmte. Alleen gebruikt de laser licht met 1 golflengte en heeft daardoor een hoger vermogen om dieper gelegen haarwortels te bereiken. De IPL is geen laser maar gebruikt lichtflitsen met een breed spectrum van licht. De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit waardoor het op de diepere plaatsen niet altijd bij de haarvaatjes komt. Simpelweg omdat het flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Het zuivere en zeer krachtige licht van de laser kan wel tot dieper gelegen haarvaatjes komen. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever.